Yaratıcı Kısıtlamalar: Az Malzemeyle Öz Öğrenme Nasıl Gerçekleşir?

Atölyede Tanıtılacak Dijital Araç(lar): Yok

Atölye Hangi Ders Bağlamında Kurgulandı: Görsel Sanatlar

Atölye İçeriği:

Atölyede birlikte hazırlayacağımız görsel açıdan zenginleştirilmiş ders materyalleriyle etkileşimli ve eğlenceli bir oyun tasarlayacağız. Oyunun sonunda bir sanat eseri ortaya çıkaracak, sanat eseri üretme ve ürettirme süreçlerini deneyimleyeceğiz.

Bu Atölyeye Kimleri Bekliyoruz?

Derslerini sanatsal içeriklerle farklılaştırmak, konfor alanlarından çıkıp farklı öğrenme yollarının da olduğunu düşünüp deneyimlemek, bulduğu ilk fikre razı olmayıp düşünce dünyasını genişletmek isteyen bütün öğretmenlerimiz atölyeye katılabilir.

Atölyeye Katılmak İçin Gerekli Hususlar/Öncesinde Yapılması Gerekenler

Atölyede uygulama sırasında yanınızda bulunması gereken malzemeler:

Sanat eserini yapacağınız zemin/yüzey: Herhangi bir ebat işe yarayacaktır. Şunlardan birini seçebilirsiniz: kâğıt, tuval, pano vb.
Gerekli boya malzemesi: En az birisini kullanabilirsiniz: Suluboya, guaş boya, akrilik boya vb.
Çizimde kullanılacak malzeme: En az birini seçebilirsiniz: Renkli kalemler, boya kalemleri, keçeli kalem vb.
Kolaj yapılacak bir şey. Kolaj yapmayı bir şeyleri yapıştırmak olarak düşünün. Şunları kullanabilirsiniz: Her türlü renkli kâğıt; geri dönüştürülmüş ambalaj kâğıdı; iplik, pırıltılar, düğmeler vb.
Ayrıca bir makas, boya fırçası ve yapıştırıcıya ihtiyacınız olacaktır.

Atölye Süresi: 45 dk.

Kontenjan: Katılım 100 kişiyle sınırlıdır.

Atölye Uygulayıcıları: Hicran KÜÇÜK, Cemile KAYSERİ

Atölye Uygulayıcıları:

Hicran KÜÇÜK

2012 yılında Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Görsel Sanatlar Öğretmenliği bölümünden mezun olmuştur. Başka bir özel bir kurumda başladığı Görsel Sanatlar öğretmenliğini 2016 yılından bu yana Yenidoğu Eğitim Kurumları’nda sürdürmektedir.

 

Cemile KAYSERİ

2011-2013 Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Mimari Dekoratif Sanatlar bölümünden mezun olmuş, ardından 2013-2017 yılları arasında Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları bölümünü bitirmiştir. 2016 -2017 yılı içerisinde Pedagojik Formasyon Eğitimini tamamlamıştır. Yenidoğu Okulları bünyesinde 2017 yılında başladığı Görsel Sanatlar öğretmenliği görevine hâlen devam etmektedir.