Tasarımdan Dijital Öğrenme Pedagojisine

Webinarda Tanıtılacak Dijital Araç(lar):

Webinar Hangi Ders Bağlamında Kurgulandı: Tüm okul kademelerinden tüm branşlar

Webinar İçeriği:

Eğitsel yaşantılarımızı küresel bir felaket sebebi ile hazırlıksız yakalayan dijitalleşme gerçeği, onlarca yılda kat edilecek yolu kısaltmasıyla konuşulur oldu. Peki, gerçekten “etkin dijital eğitim-öğretim sürecine” varacağımız yolu kısalttı mı? Muhtemel gerçek şu ki, bu yeniliğin yayılımı sürecine değin onu reddedenler kabul ile, sürece yeni başlayanlar farkındalık ile, ilgi duyanlar ve alanda çalışanlar ise uygulamalı ve akademik olarak derinleşmek sorumluluğu ile mesul oldular ve yüz yüze kaldılar. Dijitalleşmeden evvel, bizlerin yönetici/eğitici/öğretici karakter ve becerileri, öğrenci/öğrenicilerimizin bilgiyi alma, işleme, kullanma, üretme becerileri, yeni sürece girerken belirleyici etkendi ve her daim böyle olmaya devam edecek. Açık ve özgür öğrenme ortamlarına doğru evrilen bir dünyada, artık öğrenmek becerisi, öğretmek becerisi kadar mühim. Bu oturumda, zamanlar değişse ve yenilikler ortaya çıkmaya devam etse de “işin özünde doğru yöneten, öğreten ve öğrenen her zaman doğru yerdedir” penceresinden bakmaya çalışacağız. Ağaç sağlam kök almışsa ve iyi beslenmişse mevsimler değişir ağaçlar var olmaya devam eder.

Bu Webinara Kimleri Bekliyoruz?

Dersleri monotonluktan çıkararak eğlenceli ders içerikleri oluşturmak isteyen, çevrimiçi ölçme ve değerlendirmeye ilgi duyan, çevrimiçi içeriklerle ilgili farklı etkinliklerle dersi pekiştirmeyi ön plana alan, etkileşimli dersler hayal eden tüm öğretmenlerimizi webinarımıza bekliyoruz.

Webinara Katılmak İçin Gerekli Hususlar/Öncesinde Yapılması Gerekenler: Ön hazırlık gerekmemektedir.

Webinar Süresi: 45 dk.

Kontenjan: Katılım 40 kişiyle sınırlıdır.

Webinar Uygulayıcıları: Mehmet Akın BULUT

Atölye Uygulayıcıları:

Mehmet Akın BULUT

2006 yılında başlayan Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrenciliği esnasında ilim-bilim öğretmek ve öğrenmek nedir, ne değildir adına acı ve tatlı tecrübeleri bir arada yaşamış; bu tecrübeler kendisinin ufkunu açmakla beraber, temel mesleki gayesini de oluşturmuştur. İbn Haldun Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Bahçeşehir Üniversitesi’nde Eğitim Teknolojileri alanında doktora çalışmasını yürütmektedir. Çoğunluğu eğitim kurumlarına ve kurumsal şirketlere olmak üzere (e)öğrenme-(e)öğretme tasarım ve uygulamaları üzerine eğitimler vermekte, bu sayede katılımcılar ile birlikte öğrenmeye devam etmektedir. Nasıl ki eğitim önceliğe alınıp, dijitalleşme eğitime entegre ediliyorsa, insan, aile, doğa ve hayvan nimetlerine de öncelik tanınıp, öteki ve berikini bunlara entegre etmek gerektiğine inanmaktadır. Evli ve ikiz çocuk babasıdır.