Pear Deck İle İnteraktif Ölçme-Değerlendirme Tasarımı

Atölyede Tanıtılacak Dijital Araç(lar): Pear Deck

Atölye Hangi Ders Bağlamında Kurgulandı: Ortaokul Matematik

Atölye İçeriği:

Bilgisayar destekli öğrenme yönteminin öğrencilerde geometrik düşünme becerilerini geliştirdiği aşikârdır. Pear Deck platformu kullanılarak GeoGebra uygulamasını öğrencilerin de aktif olarak kullanımını sağlamak için yöntemler gösterilecektir. GeoGebra’nın iki boyutlu ve üç boyutlu düzlemi aynı anda gösterme özelliği gibi birçok özelliği kullanılarak öğrenme süreci kolaylaştırılacaktır. Pear Deck’in ölçme araçlarını kullanarak verimli ve etkili dersler hazırlayabileceksiniz. Ayrıca 5. ve 7. sınıf düzeyinde geometrik cisimler konusunda derinlemesine öğrenmenin sağlanması için NCTM platformundaki aktiviteler de katılımcılar ile paylaşılacaktır.

Bu Atölyeye Kimleri Bekliyoruz?

Dersleri monotonluktan çıkararak slaytlarını interaktif olarak sunmak ve eğlenceli ders içerikleri oluşturmak isteyen, çevrimiçi ölçme ve değerlendirmeye ilgi duyan, çevrimiçi içeriklerle dersi pekiştirmeyi hedefleyen, etkileşimli dersler hayal eden tüm ortaokul ve lise öğretmenlerimizi atölyemize bekliyoruz.

Atölyeye Katılmak İçin Gerekli Hususlar/Öncesinde Yapılması Gerekenler:

1- Bilgisayar + internet bağlantısı
2- Pear Deck üyeliği (https://app.peardeck.com/authPicker?finalDestinationUrl=%2Fhome%2F%3Faction%3Dsignin ) gerekmektedir. “Log in with Microsoft” butonu ile kayıt olunması önerilmektedir. Tanıtım Microsoft hesabı üzerinden aktarılacaktır.

Atölye Süresi: 50 dk.

Kontenjan: Katılım 100 kişiyle sınırlıdır.

Atölye Uygulayıcıları: Merve KABA

Atölye Uygulayıcıları:

Merve KABA

Marmara Üniversitesi Matematik Öğretmenliği Bölümü’nün ardından Anadolu Üniversitesi Eğitim Yönetimi Yüksek Lisans Programı’ndan mezun olmuştur. Marmara Üniversitesi Matematik Öğretmenliği Tezli Yüksek Lisans Programı’na devam etmektedir. Üç yıldır Yenidoğu Eğitim Kurumları’nda matematik öğretmeni olarak çalışmaktadır. Aynı zamanda 2019 yılından bu yana YETEV Program ve Yayın Geliştirme (AR-GE) Birimi’nde yayın yazımı ve materyal geliştirme alanlarında çalışmaktadır.