Proje Tabanlı Eğitim ve Proje 2.0

Webinarda Tanıtılacak Dijital Araç(lar): Bu webinarda hem uzaktan eğitimdeki proje çalışmalarını kolaylaştırabilecek hem de projenin ürün haline getirilmesi aşamasında faydalı olabilecek uygulamalar ve internet siteleri paylaşılacaktır. Web sayfası oluşturma (JustPaste.it, pageOrama, Bedava-Sitem, telegra.ph), PDF belgesi düzenleme (CleverPDF, PDFescape), telefon uygulaması tasarlama (glide), interaktif kitap oluşturma (FlipbookPDF) alanlarında kullanılabilecek internet siteleri tanıtılacaktır.

Webinar Hangi Ders Bağlamında Kurgulandı: Ortaokul ve lise seviyesindeki tüm dersler

Webinar İçeriği:

Webinarımızda temel olarak iki konu ele alınacaktır: Öncelikle Proje Tabanlı Eğitim’in gereklilikleri, bu yöntemin öğretmene ve öğrenciye kazandırdıkları ve sürecin nasıl işlediği örneklerle birlikte anlatılacaktır. Daha sonra, pandemi sürecinde dersleri evlerinden yürütmek zorunda kalan öğretmenlerimize, proje çalışmalarını çevrim içi ortamda nasıl yürütebileceklerine dair önerilerden bahsedilecek ve bu bağlamda kullanabilecekleri bazı web 2.0 araçları tanıtılacaktır.

Bu Webinara Kimleri Bekliyoruz?

Proje Tabanlı Eğitim’in dinamizmini derslerine katarak öğrencilerini 21. yüzyıl becerileriyle hayata hazırlamak isteyen ve bu yolda uzaktan eğitimin önüne çıkardığı engelleri yine dijital dünyanın sağladığı imkânlarla aşmayı amaçlayan tüm ortaokul ve lise öğretmenlerimizi bekliyoruz.

Webinara Katılmak İçin Gerekli Hususlar/Öncesinde Yapılması Gerekenler: Ön hazırlık gerekmemektedir.

Webinar Süresi: 45 dk.

Kontenjan: Katılım 300 kişi ile sınırlıdır.

Webinar Uygulayıcıları: Ayşe ARIKAN, Diler DİLAVER TÜRE

Atölye Uygulayıcıları:

Ayşe ARIKAN

Boğaziçi Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümünden 2008 yılında mezun olmuştur. Özel bir okulda Fen Bilimleri öğretmenliği yapmış, sonrasında yüksek lisansını University of Nevada’nın Curriculum and Instruction bölümünde tamamlamıştır. 2016 yılından bu yana YETEV Program ve Yayın Geliştirme (AR-GE) Birimi’nde yayın yazımı, materyal geliştirme ve Proje Koordinatörlüğü alanlarında çalışmaktadır.

 

Diler DİLAVER TÜRE

Boğaziçi Üniversitesi Kimya Öğretmenliği bölümünden mezun olmuştur. 2 yıl özel bir kurumda kimya ve fen bilgisi öğretmeni olarak görev yapmıştır. PYP Category 1, DP Category 1 ve Cambridge Primary Years Programı eğitim sertifikalarına sahiptir. 2015 yılından bu yana YETEV Program ve Yayın Geliştirme (AR-GE) Birimi’nde yayın yazımı, materyal geliştirme ve Proje Koordinatörlüğü alanlarında çalışmaktadır. 2016 yılında Marmara Üniversitesi Kimya Öğretmenliği Bölümü Doktora Programına başlamış olup halen “Biyomimikri Tabanlı STEM Eğitimi” konulu tez çalışmasını sürdürmektedir.

ÖNEMLİ GENEL HATIRLATMALAR:

  • Atölyeler ZOOM platformunda yapılacaktır. Kayıt formunu doldurarak başvuru yaptığınzda, gerekli bilgiler ve linkler e-mail adresinize gönderilecektir. Atölyelere katılım kontenjanlarla sınırlıdır.
  • Sertifikalar, atölyelere de katılan tüm katılımcılara e-posta yoluyla ulaştırılacaktır. Atölye bitiminde, etkinlik değerlendirmesi ve sertifika talep formunun linki katılımcılarla paylaşılacaktır ve yalnızca formu dolduranlar sertifika alabileceklerdir. Formlar toplantıyı takip eden 1 saat içinde doldurulmalıdır. Sertifikalar, zirvenin bitiminden sonraki en geç dört (4) gün içinde e-posta adresinize yönlendirilmiş olacaktır. Ulaşmaması, genellikle e-posta adresinin doğru yazılmamasıyla ilgili olduğundan, formları doldururken isim-soy isim ve iletişim bilgilerinin doğru yazıldığından lütfen emin olunuz.
  • Sertifikanın yanında, Yenidoğu ar-ge birimi (Progel) tarafından hazırlanan bir “Uzaktan/Dijital Eğitim Kılavuzu” da pdf formatında katılımcılarımızla paylaşılacaktır.